Dragkrokar och tillbehör

När jag var i tonåren så tillbringade jag mycket tid med min pappa i hans garage, eller egentligen var det en verkstad med bilar, dragkrokar och tillbehör till diverse pickuper. Min pappa var jätteduktig på att montera dragkrokar på i princip alla typer av bilar men många av hans kunder var ägare till bilar de använde i sitt arbete på gården, som hantverkare eller annat där de var tvungna att montera på en dragkrok på sin bil. En herrans massa pickuper har fått sina dragkrokar monterade av min pappa genom åren. Men hans verkstad var egentligen så mycket mer.

Tillbehör till amerikanska bilar

Det jag ofta fick till uppgift i farsans bilverkstad var för det mesta städning efter byte av oljefilter eller andra kladdiga smutsiga jobb som han utförde. Ibland fick jag sortera i hyllorna bland att tillbehör till bilar och släpvagnar. Farsan hade mycket importerade tillbehör till amerikanska äldre bilar och såg det lite som en sport att leta efter delar som hans kunder efterlyste. Den avdelningen var roligast att städa i för där kunde jag hitta diverse gamla delar som emblem, säten, växelspaksknoppar och andra originaldelar som kunde vara från 60-70-talet och framåt. Det var som att vara på en spännande upptäcktsfärd.

Inte en dragkrok mer

Jag har nu gått in som delägare i pappas lilla verksamhet och nu arbetar vi dagligen tillsammans vilket funkar jättebra än så länge. Det där med dragkrokar överlåter jag på min pappa, jag befattar mig gärna inte med det jobbet, han har monterat så många så det gör han dubbelt så fort som mig. Nä jag har spunnit vidare på det där med import av amerikanska bildelar och gamla tillbehör och gör ofta resor till USA för att leta efter bildelar. Det är numera både min hobby och mitt jobb och jag älskart!