Sliter ut gamla ledningar och kikar på nya arbetskläder

Nu har jag besök av en elektriker. Det är dags att se över elen i fastigheten. Elsystemet är från tidigt 70-tal och det behöver förnyas. Hittade en elektriker i Helsingborg som erbjöd sig att utföra jobbet till ett rimligt pris. Elektrikern har precis börjat riva ut gamla kablar i källaren. Han arbetar i t-shirt och jeans. Jag trodde att elektriker hade speciella arbetskläder för hantverkare när de är ute på jobb.

Tror att han kommer hinna riva ut befintliga elkablar tills imorgon förmiddag. Nästa steg blir att börja installera nya elkablar i huset. Jag har även el i friggeboden som ligger nära huset. Förhoppningsvis hinner elektrikern även byta elsystemet där relativt snabbt. Friggeboden har ett par eluttag som används sporadiskt.

Varför byter jag ut elen i fastigheten, fungerar den inte? Jo, elen fungerar bra men det finns risk för skador när elsystemet blir äldre. Jag vill vara ute i god tid och byta ut elen innan en olycka är framme.

Efter att elsystemet är utbytt kommer jag renovera badrummet och köket. Kommer höra med ett par hantverkare jag känner om de kan utföra jobben åt mig.

Planerar att köpa nya arbetskläder i veckan. Jag arbetar som arborist och behöver specifika arbetskläder för hantverkare när jag beskär träd. Arbetskläderna kommer jag köpa i Helsingborg. Vad är viktigt för mig när det gäller arbetskläder? För egen del vill jag ha slitstarka byxor med knäskydd, bra handskar som tål tuffa tag samt en bekväm arbetsskjorta. Finns ett par butiker som säljer arbetskläder och jag har rabatt som kan nyttjas vid detta köp av arbetskläder. Köper sällan nya arbetskläder, de håller ofta en hög kvalitet och slits inte ut snabbt. Ska även skaffa mig ett par nya arbetsskor som är vattentäta. Som arborist är det mest arbete under perioden mars-september. Resten av året är det betydligt lugnare och då arbetar jag som brevbärare istället. Kombinationen av två olika jobb fungerar bra för tillfället.