Fiskeutrustning

Tänk vad mycket olika fiskeutrustning som det finns att köpa! Jag är glad att jag själv inte är någon fiskare för jag hade aldrig kunnat bestämma mig för vilka drag, spön eller rullar som jag hade behövt köpa. Jag tror att jag hade handlat alla drag som är ”fina”, tjusiga och glittriga, men kanske inte helt säkert att fisken hade gillat dom lika mycket som jag själv. När det gäller olika spön så är det en hel vetenskap vad man ska ha, och likaså det olika rullarna till spöna. Jag hade nog klarat av att köpa med mig en låda för alla dragen, en håv och olika drag så det hade funnits för alla tillfällen.

Olika fiskeutrustning

Det som rör till det en del i mitt huvud när det gäller fiskeutrustning är att det finns så olika sätt att fiska på och därmed också olika fiskeutrustning. Min förra sambo var bland annat flugfiskare och hade nog 5 stycken spön bara för att fiska med fluga. Det skulle vara speciella fiskerullar till dessa spön och för att göra det ännu krångligare så kunde det också vara olika tjocklek på rullarna. Dragen kunde han binda själv, men han köpte mest på Tradera för att det var kul och enkelt.

Lådor med fiskeutrustning

Om jag inte minns helt fel så hade han minst 5 stycken jättestora lådor för att kunna förvara alla sina drag i. Jag vet att jag tjatade på honom vid ett flertal tillfällen att han inte skulle beställa hem fler drag då den sista lådan snart var fylld, men han fortsatte så jag tror att han köpte ytterligare en låda efter att jag hade flyttat därifrån. Inte nog med att han flugfiskade, han fiskade även i havet och sjöar och då var han ju tvungen att ha flertalet kastspön också samt linor för dessa. För att inte tala om alla lådor med drag.