Lär dig spela Violin

Violinisten är en av Sveriges mest populära skola för nybörjare som vill lära sig spela violin. Violinisten 1 är den reviderade utgåvan av den första delen av totalt tre delar av nybörjarskolan som ser till att du lär dig snabbt och pedagogiskt. Den är skriven av Ulrik Lundström, en expert som ser till att du inom en snar framtid har lärt dig spela violin.

Att lära sig spela violin sakta men säkert

Det viktiga när man lär sig något nytt, oavsett vad det gäller, är att se till att göra det i sin egen takt. Det som gör att man faktiskt lär sig är att man får göra det utifrån sina egna förutsättningar. Det blir vanligtvis problem när det går för snabbt eller när själva läroplanen är gjord för någon annan än just dig. Fördelen med Violinisten 1 i detta fall är ju därför att du kan ta allt i din alldeles egna takt. Du behöver inte tänka på att någon annan ska lära sig samtidigt utan du kan strategiskt gå igenom steg för steg i din takt. Är det någon del som känns svårare, ja men då får du se till att spendera lite mer tid med just denna del, och är det något som känns lättare så lämna hellre det bakom dig och ta dig vidare till nya utmaningar.

Det som dessutom gör att du får lära dig snabbare är om du faktiskt har ett intresse för det. Inte nog med att allt ska göras i din takt så måste det ju också ske av din vilja. Violinisten, oavsett vilket nummer, fungerar bara effektivt på människor som faktiskt vill lära sig att spela, inte på någon som tvingas lära sig för att det i själva verket är någon annan som vill.